mercoledì 27 giugno 2007

La selette -duše idú do zatratenia lebo sa ne nikdo neobetuje a nemodlí


La Salette je dedinka vo francúzskych Alpách, v diecéze Grenobl, ukrytá medzi horami ďaleko od ciest a dopravného spojenia. Obec La Salette tvorí 12 usadlostí.
Dňa 19. septembra 1846 sa tu zjavila Panna Mária dvom deťom: 11-ročnému Maximovi Giraudovi a 15-ročnej Melánii Calvatovej, ktorí tu vysoko v horách pásli dobytok. Obe deti boli chudobné, ale mali úprimné a čisté srdcia.
Maximin býval v Corps spolu s otcom. Matka mu zomrela, keď mal 17 mesiacov. Otec sa znova oženil. Vyrastal ponechaný sám na seba, pásaval kozy... Dochádzka do školy nebola povinná, preto do nej nechodil, tým menej chodil na náboženstvo.
Melánia mala 15 rokov. Tiež pochádzala z Corps. Jej otec bol drevorubač, mal početnú rodinu – 9 detí. Melánia nemala ešte ani 9 rokov, keď ju dali do služby – pásla kravy u okolitých sedliakov. Žila ďaleko od rodného domu, preto bola voči ľuďom nedôverčivá a uzavretá do seba. Rovnako ako Maximin nevedela čitať ani písať. Pretože nechodila na náboženstvo, nedovolili jej pristúpiť k 1.sv. prijímaniu.
Deti sa spoznali len dva dni pred zjavením Panny Márie. Dohodli sa, že pôjdu spolu pásť dobytok na kopci pod Le Planeau.
V sobotu 19.9.1846 sa im práve tu zjavila Panna Mária. Bola oblečená v kroji, ktorý sa nosil v tom kraji.
Mária sedela a tíško plakala. Plakala ako matka, ktorá prosí o obrátenie svojich detí.

Panna Mária kládla dôraz na 3 veci:

Modlitba ráno aj večer: „Deti moje dobre sa modlíte?“ a deti odpovedali: „Neveľmi, Pani“. Aj nás sa dnes pýta, čo jej odpovieme. Panna Mária určuje deťom minimum modlitby: Otče náš a jeden Zdravas, ale pritom dodáva „modlite sa viac“.

Nedeľu ctiť ako deň Pánov: Panna Mária hovorí: „V lete prichádza na sv. omšu len zopár starších žien...“ Účasť na sv. omši aspoň raz v týždni, by mala byť pre každého životnou nutnosťou. Božie slovo posilňuje našu vieru...

Nehrešte a nezlorečte proti môjmu Synovi!

Zjavenia v La Salette Cirkev uznala v r. 1851. O rok neskôr sa začalo s výstavbou kostola na mieste zjavení, ktorý je dnes bazilikou Matky Božej a bola založená rehoľná spoločnosť Misionári Matky Božej z La Salette, ktorá sa mala starať o tento kostol. Dnes sú rozšírení po celom svete – konajú misie, DC, starajú sa o pútnické miesta.

Odkaz pre nás: Panna Mária nás pozýva k základným kresťanským povinnostiam: denná modlitba, svätenie nedele a úcta k Ježišovi. Dajme si dnes zvlášť záležať na svojej modlitbe.


Nessun commento: